LUIK - Cadel Evans gaat zaterdag naar eigen zeggen met iets meer druk de Tour de France in. De Australische winnaar van vorig jaar heeft weinig aansprekende resultaten neergezet in het voorseizoen.

“Dat zorgt voor een beetje meer druk, maar het is ook een motivatie”, zegt de 35-jarige renner van BMC in gesprek met The Telegraph.

Bradley Wiggins lijkt zijn voornaamste concurrent. De Brit is net als Evans een goede tijdrijder. “De Tour gaat dit jaar zeker niet gewonnen of verloren worden in de bergen. Daar worden wel de kanshebbers duidelijk, maar het verschil wordt in de tijdritten gemaakt.”

Evans gelooft in prolongatie van zijn Tourzege. “Ik denk dat ik het kan. Mijn lichaam is er klaar voor en ik heb een goed team om me heen. Ik hoop alleen dat ik geen pech heb en voor de rest kunnen we zelf zorgen.”

Zijn benadering is iets veranderd nu hij de Tour een keer gewonnen heeft. “Ik ben niet minder ambitieus, maar wel op een andere manier. Voordat je hem hebt gewonnen vraag je je af: hoe doe je het? Nu is het gewoon herhalen wat we gedaan hebben.”