RIJSWIJK - De Nederlandse kranten reageren donderdag gelaten op het vertrek van Bert van Marwijk als bondscoach van het Nederlands elftal. 

Tevens blikken bijna alle kranten vooruit op de mogelijke opvolger van de trainer, die 52 wedstrijden aan het hoofd stond van Oranje.

Bert bedankt, kopt Sp!ts op de voorpagina. De zoektocht kan beginnen, schrijft de krant over opvolging van Van Marwijk.

Ook het AD opent met het vertrek van de bondscoach. Volgens de krant zag Van Marwijk op tegen een nieuwe fase. ''Wie nu, is de grote vraag in Zeist'', vraagt het AD zich af. ''Tot 2016 leek de meest begeerde trainerspositie van het land vergeven. Ineens is die plaats vrij.''

'Einde van een tijdperk', blikt de De Telegraaf terug. ''Na drie succesvolle jaren en een dramatisch vierde jaar heeft Van Marwijk de eer aan zichzelf gehouden.''Kran

Overvallen

Ook Metro zegt dat het tijdperk van Van Marwijk ten einde is. Nrc.next schrijft dat Nederland afscheid neemt van een no-nonsense coach. Maar in de voetbalwereld kan het in korte tijd verkeerd gaan, aldus de krant.

Trouw meldt dat Van Marwijk werd overvallen door veranderende verhoudingen in de spelersgroep. 'Andere uitweg niet mogelijk', kopt de krant.

De Volkskrant, die ook opent met het nieuws, schrijft dat Van Marwijk niet wilde reageren op de commotie die in de spelersgroep was ontstaan. ''Ze zoeken het maar uit, die journalisten'', zei de bondscoach eerder deze week tegen de krant.