ROTTERDAM - Ronald Koeman begrijpt dat Feyenoord middenvelder Karim El Ahmadi naar Aston Villa laat vertrekken, zo liet hij weten na de eerste training van het nieuwe seizoen.

Door Charlie Bootsman

De middenvelder is zelf al rond met de club uit de Premier League. De Rotterdammers reizen volgende week met een delegatie naar Engeland om te onderhandelen over de transfersom voor de Marokkaan.

“Karim is niet de goedkoopste jongen binnen de selectie. Dan begrijp ik dat je die moet laten gaan en ook voor het bedrag dat ik overal heb gelezen”, zei Koeman over de 2,8 miljoen euro die genoemd wordt.

Otman Bakkal en John Guidetti gingen El Ahmadi al voor. “Dat zijn natuurlijk wel goede spelers, maar vorig seizoen vertrokken Wijnaldum, Fer en Castaignos ook.”

El Abdellaoui

Koeman lijkt zich te kunnen verheugen op de komst van Omar El Abdellaoui. De Noorse aanvaller moet nog bijtekenen bij Manchester City en wordt daarna waarschijnlijk verhuurd aan de Rotterdammers.

Een opvolger van El Ahmadi heeft Feyenoord ook al op het oog. De Noorse international Harmeet Singh van Valerenga wordt gevolgd door technisch directeur Martin van Geel.