MÜNCHEN - Het Formule 1-team van Mercedes rekent erop dat Michael Schumacher de rest van het seizoen vaker op het podium zal staan na een Grand Prix.

Daar is zijn baas Norbert Haug van overtuigd. ''Als wij hem de bolide leveren die snel en betrouwbaar is, zullen er meer podiumplaatsen komen'', zegt Haug woensdag tegen Autosport.

De 43-jarige 'Schumi' finishte afgelopen zondag in Valencia als derde achter Fernando Alonso en Kimi Raikkonen. Het was zijn eerste topprestatie van dit jaar en ook pas zijn eerste podiumplek sinds zijn rentree in 2010.

''Zijn slechte resultaten van dit seizoen lagen niet aan hem als coureur. Als wij niet die technische problemen hadden gekend met de auto, had Schumacher al zestig of zeventig punten kunnen hebben.''

Haug wilde nog niets zeggen over de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen. Het contract van de Duitse racelegende loopt dit seizoen af, maar er is nog altijd geen beslissing genomen over een verlenging.

''Dat is een ander verhaal en we zullen later dit jaar met hem het gesprek aangaan. Michael is een geweldige sportman en hij bewijst dat des te meer in zijn tweede carrìère in de Formule 1.''