LONDEN – Robin Haase is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen op Wimbledon. In de eerste ronde moest de Hagenaar zijn meerdere erkennen in Juan Martín Del Potro: 4-6, 6-3, 6-7, 5-7.

Vorig jaar wist de Nederlander nog door te dringen tot de derde ronde in Londen, maar nu bleek de eerste ronde zijn eindstation op The All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Del Potro, de nummer negen van de ATP-ranglijst en tevens als negende geplaatst op Wimbledon, had een zwaardere kluif aan de mondiale nummer 41 dan gedacht.

Waar de Argentijn de eerste set, waarin Haase direct zijn service weggaf, nog betrekkelijk eenvoudig naar zich toe wist te trekken, was de Nederlander hem in de tweede set de baas: 6-3.

De 25-jarige Nederlander, die bij de Olympische Spelen op hetzelfde Londense gras actief zal zijn in zowel het enkel- als dubbelspel, brak de Argentijn bij een stand van 4-3 en bracht vervolgens de 1-1 in sets op het scorebord.

In het derde bedrijf moest een tiebreak de beslissing brengen, nadat de Hagenaar het naliet om de service van Del Potro te breken en de Argentijn kans bood zijn vorm te hervinden; hierin wist Haase echter slechts drie punten te noteren.

Strijdvaardig

Del Potro leek in de vierde en laatste set vervolgens snel uit te lopen naar de overwinning, maar Haase toonde zich strijdvaardig en kwam nog terug tot 5-5.

Hierna leek het verzet van de Nederlander gebroken; Del Potro schreef de elfde game op zijn naam en sloot de partij af met een lovegame.