ALKMAAR - Als het aan Adam Maher ligt, verlaat hij AZ op korte termijn. Er heeft zich een club bij zijn zaakwaarnemer gemeld.

De achttienjarige middenvelder sprak dinsdag na afloop van de eerste AZ-training over 'een mooie stap' die hij graag wil zetten. ''Het kan snel gaan, ik laat het aan mijn zaakwaarnemer.''

Maher wilde niet kwijt of het om een Nederlandse of buitenlandse club ging, maar het lijkt te gaan om PSV.

AZ-trainer Gertjan Verbeek verwacht desondanks geen binnenlandse transfer voor de jongeling.

"Ajax gaat hem niet halen en PSV kan hem niet betalen. Dat zijn bovendien concurrenten van ons en die zullen diep in de buidel moeten tasten."

Stewart

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigt dat er een bod is gedaan op Maher. Ook hij wilde niet zeggen om welke club het gaat.

"Op dat bod zijn we niet ingegaan, dat was niet serieus", laat Stewart weten. "De club heeft in het midden gelaten of ze nog terugkomen voor Maher. En om de naam van de club te noemen vind ik niet netjes."

Maher speelde een sterk seizoen bij AZ. Als beloning maakte hij deel uit van de voorlopige spelerslijst van het Nederlands elftal voor het EK, maar hij viel af voor de definitieve selectie.

Benschop

Charlison Benschop ontbrak bij de eerste training. Hij kreeg van AZ toestemming om te praten met een, nog onbekende, buitenlandse club.

Verbeek liet eerder al weten dat Ruud Boymans of Benschop mag vertrekken uit Alkmaar, maar voor Boymans is geen interesse. Om die reden mag Benschop met geïnteresseerde clubs praten.

Stewart: "Het is een club die aan de vraagprijs wil voldoen, anders laten we Charlison niet afreizen voor een gesprek."

Eerste training AZ