NIEUWEGEIN - Bondscoach Leo van Vliet heeft Robert Gesink toegevoegd aan zijn selectie voor de Olympische Spelen. 

Dat maakte de wielrenunie KNWU dinsdag bekend.

De Raborenner zag deelname aan de olympische wegwedstrijd in eerste instantie vanwege het vlakke parcours niet zitten, maar kwam op die beslissing terug.

Naast Gesink heeft Van Vliet ook Lars Boom en Sebastian Langeveld geselecteerd. Kersvers Nederlands kampioen Niki Terpstra en Lieuwe Westra waren al eerder aangewezen voor de Spelen. Van Vliet heeft zijn selectie nu gecompleteerd. Westra en Terpstra rijden ook de tijdrit.

De wegwedstrijd voor de mannen wordt verreden op zaterdag 28 juli. De tijdrit vindt plaats op woensdag 1 augustus.

In dienst

Gesink sprak dinsdag in de Telegraaf al de hoop uit dat hij alsnog werd geselecteerd door Van Vliet. "Ik hoor nu steeds meer kenners die benadrukken dat het toch een zware wedstrijd is."

"De klim naar Box Hill is te vergelijken met Camerig in Limburg en als je die negenmaal op moet, zal dat de wedstrijd zeker hard maken. Dat heeft me doen besluiten om toch terug te komen op mijn eerdere besluit.''

Gesink is in Londen ook bereid om in dienst te rijden van de andere vier renners.  "Dat heb ik op het NK in Kerkrade ook voor Boom gedaan. Verder denk ik dat ik na de Tour in een goede vorm in Londen aan de start kan verschijnen."