HOOFDDORP - Wyomi Masela heeft besloten de keuze voor collega-turnster Céline van Gerner als Nederlandse afvaardiging bij de komende Zomerspelen middels een kort geding aan te vechten bij de rechter. Dat laat de turnster dinsdag weten aan NUsport.

Door Anne Joldersma

"Ik hoop dat men hier begrip voor op kan brengen", verklaart de 18-jarige Masela. "Als ik dit niet zou doen, zou ik het mezelf later altijd kwalijk nemen. Voor een sporter zijn de Olympische Spelen het hoogste dat je kunt bereiken."

Masela werd door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) in eerste instantie aangewezen voor de Olympische Spelen. Van Gerner besloot die voordracht echter, met succes, aan te vechten bij de rechter.

Teleurstelling

Bij Masela was de teleurstelling groot toen vervolgens niet zij, maar Van Gerner alsnog door de bond werd afgevaardigd naar Londen.

"Het afgelopen jaar stond voor mij volledig in het teken van de Olympische Spelen. Zeker nadat ik eerder dit jaar officieel was aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen in Londen", legt ze uit.

"De teleurstelling was dan ook erg groot toen ik hoorde dat Céline en niet ik naar de Spelen zal gaan." Na overleg met haar advocaat besloot ook Masela daarop een gang naar de rechtszaal te ondernemen.

Masela verliet eerder deze week het trainingskamp van de Nederlandse turnselectie in Parijs om zich in Nederland zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de Spelen, mocht zij alsnog worden aangewezen. De turnster staat sowieso reserve achter Van Gerner.

Reactie

Topsportmanager Hans Gootjes van de KNGU bevestigt tegenover NUsport dat Masela een kort geding tegen de bond aanspant, maar wil daar verder niet over uitweiden.

"Het enige wat ik erover kan zeggen is dat wij inderdaad gehoord hebben dat ook Wyomi naar de rechter gaat. Zodra er nadere informatie beschikbaar is komen wij mogelijk met een uitgebreidere reactie", aldus Gootjes.

Lees alles over de Spelen op NUsport