LONDEN - Arantxa Rus bereikte maandag de tweede ronde van het grandslamtoernooi van Wimbledon. De twee andere Nederlandse deelnemers aan het hoofdtoernooi hopen dinsdag haar voorbeeld te volgen.

Robin Haase en Kiki Bertens staan beiden voor een uitdaging. Haase is in het mannentoernooi gekoppeld aan de als negende geplaatste Argentijn Juan Martin del Potro.

De wedstrijd is op baan 2, waar eerst de Australiër Bernard Tomic en de Belg David Goffin tegenover elkaar staan, gevolgd door de vrouwenpartij tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova.

Bertens komt wel vroeg in actie. Haar partij tegen de Tsjechische Lucie Safarova, die als negentiende is geplaatst, is de eerste wedstrijd van de dag op baan 4.

Nadal

Op het centercourt is het dinsdag de beurt aan de als tweede geplaatste Spanjaard Rafael Nadal, die de Braziliaan Thomaz Bellucci in de eerste ronde als tegenstander heeft.

De Schot Andy Murray, de hoop van de Britten, speelt daarna tegen Nikolai Davidenko uit Rusland. Murray is als vierde geplaatst.