HOOFDDORP - Ajax kan met een fitte Derk Boerrigter aan het nieuwe seizoen beginnen. De vleugelspeler heeft zijn rugproblemen achter zich gelaten.

Boerrigter liet maandagmorgen een scan uitvoeren in het ziekenhuis. Daaruit bleek dat hij voldoende is hersteld en kan aansluiten bij de groep.

Dinsdag traint Ajax voor het eerst weer na de vakantie. ''Mijn rug voelde de afgelopen weken tijdens de vakantie al goed aan en de scan heeft dat vandaag bewezen'', zegt Boerrigter op de clubsite.

''Ik ben helemaal fit om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Of ik er klaar voor ben? Het bewijs zal straks op het veld moeten komen, maar ik ga er wel van uit.”

Boerrigter kwakkelde lange tijd met zijn rug. Hij miste er het seizoensslot met Ajax door en zag ook zijn kansen verdwijnen om met Oranje mee naar het EK te mogen.

De linkspoot is helder over zijn doelen. ''Op persoonlijk vlak hoop ik een seizoen zonder blessures mee te maken. Ik wil zoveel mogelijk spelen. Zowel bij Ajax als hopelijk ook het Nederlands elftal. Wat mij betreft mag de voorbereiding gauw voorbij zijn, zodat we snel weer 'om het echie' kunnen spelen.'' 

EK-gangers

De meeste spelers van de A-selectie van Ajax meldden zich maandag op De Toekomst om te checken hoe ze er fysiek voor staan na hun vakantie.

Ricardo van Rhijn, Daley Blind, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen worden op 2 juli pas terug verwacht. De EK-gangers Lasse Schöne en Gregory van der Wiel starten op 16 juli. Christian Eriksen krijgt vanwege oververmoeidheid zelfs tot 23 juli vrij.