AMSTERDAM - Bert van Marwijk blijft ondanks het mislukte EK waarschijnlijk aan als bondscoach van het Nederlands elftal.

Halverwege de evaluatiesessie met de KNVB zijn beide partijen van mening dat het tot medio 2016 lopende contract niet verbroken hoeft te worden, meldt het AD.

Van Marwijk en de KNVB zouden wel in gesprek zijn over een bijstelling van het huidige beleid. Daarbij valt te denken aan aanpassingen in de technische staf en de rest van de begeleiding. Ook zou het de bedoeling zijn dat de selectie van vers bloed wordt voorzien.

KNVB-directeur Bert van Oostveen wil in de Telegraaf nog niet inhoudelijk reageren op de evaluatie. Ook is nog niet precies bekend wanneer er duidelijkheid komt.

“Ik ga begin juli op vakantie, maar heb nog niets geboekt. Het kan dus zomaar zijn dat ik mijn vakantie uitstel. Half juli is de planning, maar ik sluit niet uit dat het eindoordeel later valt.”

Oranjes eerste wedstrijd na het EK is een oefenduel met België op 15 augustus. In de kwalificatiegroep voor het WK 2014 is Nederland ingedeeld in een groep met Turkije, Hongarije, Roemenië, Estland en Andorra.