HOOFDDORP - Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat de Formule 1 volgend jaar al neerstrijkt in New Jersey om daar een Grand Prix te gaan rijden.

De Amerikaanse staat heeft een tienjarig contract gesloten om vanaf 2013 een race te mogen organiseren in de belangrijkste autosportklasse, maar Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft tegen de BBC zijn hevige twijfel uitgesproken of dat ook daadwerkelijk gaat lukken.

Op de vraag of er in 2013 gereden gaat worden in New Jersey, zei Ecclestone: "Nee. Absoluut, nee."

De bouw van het circuit is al wel begonnen. Het wordt een stratenrace vlakbij de rivier de Hudson, met op de achtergrond de skyline van Manhattan. Het lijkt er echter op dat de werkzaamheden niet op tijd klaar zullen zijn.

"Ik moet nog een keer gaan kijken", zei Ecclestone. "Maar na wat ik tot nu toe heb gezien, ben ik niet heel zeker dat ze er klaar voor zijn. Als het ze toch lukt om het op tijd af te krijgen, dan komen ze zeker op de kalender."

Aantrekkelijk

Een race vlabij New York is commercieel gezien aantrekkelijk en daarom al lange tijd een wens van de Formule 1. De lokale bestuurders lijken nu ook volledig mee te werken aan het plan.

Ecclestone: "Dat is het probleem niet, het lijkt dat iedereen wil dat we daar een race gaan houden. De politici lijken ook blij. Ik denk alleen niet dat ze het circuit af zullen krijgen op de manier zoals wij het willen."

Wereldkampioen Sebastian Vettel heeft eerder dit jaar al even een kijkje genomen op de plek waar het circuit zal komen. Ook hij zag dat het complex nog verre van af was. "Maar je kunt veel doen in een jaar", bleef hij deze week positief.