HOOFDDORP - Arsenal-manager Arsène Wenger heeft zich positief uitgelaten over zijn pupil Robin van Persie. De Fransman vindt de kritiek die de Nederlander te verwerken krijgt onterecht. "Van Persie was de beste spits op dit EK."

"Robin verdient meer krediet in Nederland dan hij nu krijgt", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Hij is stukken beter dan de spitsen van andere landen en ook beter dan Huntelaar."

Wenger heeft een verklaring voor zijn opmerking. "Je hebt twee soorten spitsen. Je hebt de spitsen-spits, die alleen maar in de 'box' wil hangen en wacht op dat ene balletje."

"En je hebt de voetballende spits, zoals Van Persie en nog extremer Benzema bij Frankrijk. Van Persie zorgt er voor dat je als elftal blijft voetballen", aldus Wenger.

Hij vervolgt: "Ik heb Van Persie heel aandachtig geanalyseerd in de groepsfase. Als je hebt opgelet, heb je gezien dat hij technisch en tactisch prachtige acties en loopacties had. Op een aantal cruciale momenten kreeg hij alleen de bal niet."

Wenger, die hoopt dat Van Persie bij Arsenal blijft, wacht nog steeds af of de spits zijn aflopende contract gaat verlengen.