AMSTERDAM - David Ferrer heeft de Unicef Open in Rosmalen gewonnen. De als eerste geplaatste Spanjaard had weinig te duchten van de Duitser Philipp Petzschner, die als qualifier verrassend de finale had bereikt: 6-3, 6-4. 

Ferrer pakte vier jaar geleden ook al de titel in Rosmalen. Hij verdient met zijn zege 250 punten voor de wereldranglijst.

Ferrer liep in de eerste set direct uit naar 5-1, waarna Petzschner nog even tegenstribbelde. In de tweede set nam de nummer zes van de wereld opnieuw snel een break voorsprong.

Petzschner behield daarna wel zijn eigen servicegames, maar op de opslag van Ferrer kon de mondiale nummer 145 niets uitrichten. Na iets meer dan een uur mocht de Spanjaard dan ook de felicitaties in ontvangst nemen.

Ferrer bekroont met zijn toernooizege een bijna foutloze week. Alleen in de halve finale tegen Benoît Paire moest hij een setje inleveren.

Igor Sijsling werd het grootste slachtoffer van de dadendrang van de man uit Valencia. De Amsterdammer verloor in de kwartfinale met 0-6, 1-6.