EINDHOVEN - Arjen Robben vertrekt aan het einde van hetseizoen naar Chelsea. De linksbuiten van PSV tekent een vijfjarigcontract bij de club uit de Engelse Premier League. Deinternational is maandagmiddag in het diepste geheim door zijnnieuwe werkgever medisch gekeurd. Chelsea betaalt 20 miljoen eurovoor de speler die bij PSV een contract tot 2007 had.

Robben is bezig met zijn tweede seizoen bij de regerendlandskampioen uit Eindhoven. De linksbuiten stond aanvankelijk inde belangstelling van Manchester United. De rijkste club van dewereld wilde echter niet aan de vraagprijs van PSV voldoen.

Sindsdien onderhandelde Robben met toestemming van PSV met de clubvan de steenrijke Russische oliebaron Abramovitsj.Samen met zijn vader bracht de 20-jarige aanvaller twee wekengeleden een bezoek aan Chelsea. Na de uitwedstrijd in de ChampionsLeague van de Londense club bij Stuttgart bereikte Robben afgelopenwoensdag overeenstemming met zijn nieuwe werkgever.

Robben treftbij Chelsea landgenoten Hasselbaink en Melchiot. Het contract vanBogarde bij Chelsea loopt aan het einde van het seizoen af. Zendenspeelt op uitleenbasis bij Middlesbrough.

Toekomstvisie

Vader Robben, de zaakwaarnemer van het talent, bestrijdt datChelsea een club is die in een razend tempo de beste voetballersvan de wereld probeert te kopen. "Ik heb de indruk dat Chelseazeker een goede toekomstvisie heeft. Het is zeker geen club waaralleen maar lukraak wordt gekocht. Zeker nu zijn ze bezig metgerichte aankopen. Ze zoeken echt naar jonge spelers. Arjen gaatook zeker deel uitmaken van de basisformatie. Binnen drie of vierjaar staat daar een echt topteam."

PSV kan de transfersom van 20 miljoen euro goed gebruiken. Declub leed vorig seizoen een verlies van ruim 10 miljoen euro. Declub verwachtte het huidige boekjaar weer een dergelijk negatiefresultaat.

Vijfjarige verbintenis

Voorzitter Harry van Raaij bestrijdt dat PSV eensamenwerkingsverband met Chelsea onderhoudt. "Nee, dat is echtniet het geval." De Brabanders bereikten zaterdag met deBraziliaanse verdediger Alex Rodriguez Diaz da Costa een akkoordover een vijfjarige verbintenis. Chelsea zou hebben bijgedragen inde transfersom van ruim 6 miljoen euro. In ruil voor de financiëlehulp zou de Londense club de speler tegen bepaalde voorwaardenkunnen opeisen.

De overgang van Alex naar PSV is sinds maandag echter onzeker.Uit de medische keuring bleek dat de verdediger een knie-operatieheeft ondergaan. De medische staf van PSV wil de MRI-scan van hetgewricht nog een keer goed bekijken.