DONETSK - Franck Ribéry is fit genoeg om zaterdag met Frankrijk in de kwartfinale van de Europese titelstrijd te spelen tegen Spanje.

Bondscoach Laurent Blanc meldde vrijdag dat de aanvaller van Bayern München voldoende is hersteld van een blessure.

Samir Nasri, die eveneens aangeslagen uit het laatste groepsduel met Zweden kwam, kan in Donetsk ook van het begin af aan meedoen.

''Het was even spannend'', zei Blanc. ''Gelukkig is iedereen op tijd hersteld. Iedereen in de selectie is beschikbaar.''

Eerlijk gezegd had ik dat twee dagen geleden niet verwacht. Het zag er vooral voor Ribéry en Nasri aanvankelijk niet zo goed uit.''

Blanc zei tevens dat de nederlaag van Frankrijk tegen Zweden, na 23 duels op rij ongeslagen te zijn geweest, zeker gevolgen heeft voor de samenstelling van zijn elftal.

''Ik speel niet met hetzelfde team.'' Welke wijzigingen hij doorvoert in de kwartfinale tegen Spanje, liet de oud-international in het midden.

In de Franse media wordt verondersteld dat Samir Nasri, wel hersteld van een blessure, op de bank begint. Jeremy Menez zou voor hem in de formatie komen. Philippe Mexes ontbreekt in elk geval wegens een schorsing. Blanc: ''Tegen een sterk land als Spanje is het normaal om je een beetje aan te passen. In grote lijnen blijven we echter waar mogelijk ons eigen spel spelen.''

Motta

Het is onzeker of de Italiaanse middenvelder Thiago Motta zondag inzetbaar is bij de kwartfinale van het EK tegen Engeland. Hij kampt met een hamstringblessure.

Motta kon vrijdag wel trainen, maar volgens de teamarts moet de komende dagen blijken of hij fit genoeg is om te spelen.

Verdediger Giorgio Chiellini doet verder zijn best om eventueel later in het toernooi nog in actie te kunnen komen. Chiellini heeft net als Motta last van zijn hamstring. Die blessure liep hij afgelopen maandag op in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Ierland. Meteen was al duidelijk dat Chiellini de kwartfinale tegen Engeland niet zou halen.

Lees alles over het EK op de special van NUsport