HOOFDDORP - Sebastian Vettel en Fernando Alonso zouden moeiteloos een rijdersduo kunnen vormen bij Ferrari. Die mening is Stefano Domenicali toegedaan.

“Het zijn intelligente jongens. Je kunt ze makkelijk als teammaten bij elkaar zetten”, meldt de teambaas van de Scuderia op de website van Ferrari.

Zowel Vettel, wiens contract bij Red Bull Racing eind 2014 afloopt, als Alonso kan zich dit seizoen kronen tot jongste drievoudige wereldkampioen ooit.

De uitspraken van Domenicali geven voeding aan het gerucht dat Ferrari zich wil versterken met Vettel.

Uitdaging

Bernie Ecclestone denkt ook dat Vettel en Alonso uit kunnen komen voor hetzelfde team. “Dat zou geen enkel probleem geven. Het zijn beiden coureurs die houden van een uitdaging. Ze zullen proberen elkaar af te troeven", aldus de commerciële baas van de F1.

“Dan krijg je een beetje hetzelfde verhaal als wat ik meemaakte in 1979 bij Brabham. Ik vertelde Niki Lauda en Nelson Piquet gewoon: ‘Het is simpel, de beste van jullie is onze nummer één’.”

Aanpassingen

Volgens Domenicali is Alonso dit jaar de snelste. “Al vanaf het begin van het seizoen, toen onze wagen relatief langzaam was. Gelukkig hebben we wat aanpassingen doorgevoerd, al kunnen we nog flinke progressie boeken.”

Alonso bezet de tweede plaats in de WK-stand met 86 punten, twee minder dan leider Lewis Hamilton. Vettel heeft één punt minder dan Alonso.