ROSMALEN - Igor Sijsling heeft woensdag voor het eerst in zijn loopbaan de laatste acht bereikt van het Unicef Open in Rosmalen. Daarin komt hij uit tegen de Spanjaard David Ferrer.

De Nederlander ontdeed zich in de tweede ronde op het Brabantse gras in twee sets van de Belg Olivier Rochus: 7-5 7-6 (4).

Sijsling speelt in de kwartfinale mogelijk tegen David Ferrer. De Spaanse nummer één van de plaatsingslijst moet eerst nog de Argentijn Leonardo Mayer verslaan.

Sijsling, de nummer 112 van de wereld, maakte een sterke indruk tegen de 44 plekken hoger geklasseerde Waal.

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar de Amsterdammer sloeg op het juiste moment toe. Hij brak Rochus op 5-5, al stond de umpire dat succesje nog bijna in de weg.

Protest

Op het eerste breakpoint van Sijsling sloeg Rochus een backhand duidelijk uit, maar het punt moest worden overgespeeld omdat zowel de umpire als de lijnrechter de bal niet goed had gezien.

Beide spelers protesteerden, maar Sijsling bleef rustig genoeg om de game alsnog binnen te halen en serveerde de set later uit.

In de tweede set dwong hij voor eigen publiek een vroege break af, maar Rochus kwam een paar games later nog terug. In de tiebreak was Sijsling daarna net iets beter.

"Ik was wel even doodziek van die bal, maar bleef daarna goed serveren. Gelukkig hield ik dat tot het einde vol", reageerde de Nederlander op zijn zege.