HOOFDDORP - Het regent geruchten over wat er allemaal gebeurd is voor en tijdens het EK in het Oranjekamp. Zo zou er tussen Rafael van der Vaart en Mark van Bommel ruzie zijn ontstaan.

Door Bart Vlietstra

Volgens de vader en zaakwaarnemer van Van der Vaart, Ramon, is daar echter niets van waar, zo laat hij woensdag aan NUsport weten.

Dinsdagavond zei interviewer Frénk van der Linden in het programma Studio Sportzomer vernomen te hebben dat er voorafgaand aan het EK een ruzie zou hebben plaatsgevonden tussen Van der Vaart en Van Bommel en dat eerstgenoemde op het punt stond het trainingskamp in Hoenderloo te verlaten.

"Er worden al weken rare dingen over Rafael geroepen op tv", reageert Van der Vaart senior.

"Telkens wordt zijn naam gelinkt aan negatieve gebeurtenissen. Hij zou mentaal geknakt zijn. En nu dit weer. Wat een onzin! Als je er geen zin meer in hebt dan kun je niet zo presteren als Rafael tegen Portugal deed."

Netjes

Van een conflict met Van Bommel is nooit sprake geweest, bezweert Ramon van der Vaart. "Rafael is helemaal geen ruziezoeker. Tuurlijk was hij teleurgesteld, maar hij is altijd professioneel en positief gebleven. Eén keer heeft hij gezegd dat hij moeite had met zijn situatie. Maar ook toen was hij netjes."

"Met Van Bommel heeft hij een prima band. Echt lachwekkend wat die meneer Van der Linden heeft geroepen. Wie is die man eigenlijk? Na afloop van Nederland-Portugal hebben Rafael en Mark elkaar nog omhelsd!"

Volgens Van der Vaart senior gaat de scoringsdrift met de tv- programma's aan de haal. "Er worden de vreselijkste dingen geroepen. Bijna alles is bullshit."

Lees alles over het EK op de special van NUsport