DONESTK - Bondscoach Oleg Blochin van het uitgeschakelde Oekraïne had het dinsdagavond laat na de schlemielige EK-nederlaag tegen Engeland (0-1) even helemaal gehad met een Oekraiense journalist.

De legendarische oud-international daagde in de perszaal van de Donbass Arena in Donetsk de kritische verslaggever uit om ''even mee naar buiten te gaan''.

De betreffende reporter stond onmiddellijk op, maar voordat de twee mannen elkaar te lijf konden gaan, greep een UEFA-medewerker in.

De journalist sprak tegen Blochin zijn twijfels uit over de fysieke gesteldheid van zijn spelers. Daarop reageerde de oud-Europees voetballer van het jaar (1975) furieus.

Mannelijke manier

''Heb je zelf voetbal gespeeld?'', brieste Blochin. ''Je dient mijn baan en mijn persoonlijkheid te respecteren. Ik sta geen enkele kritiek op mijn team toe. Laten we deze kwestie op een 'mannelijke' manier uitpraten. Als jij een kerel bent, vechten we het samen uit, een-tegen-een.''

Blochin was na afloop sowieso niet te genieten. Hij was woedend op de arbitrage, die na de rust een ogenschijnlijk zuivere goal van Marko Devic weigerde toe te kennen.

''Van vijf scheidsrechters op het veld kan ik niet winnen'', foeterde hij. ''Waarom hebben we er vijf nodig als ze niet eens kunnen constateren dat een bal vijftig centimeter over de doellijn is gegaan? We zijn bestolen.''