SANTA ROSA - Cadel Evans krijgt bij zijn poging om net als vorig jaar de Tour de France te winnen met name hulp van wielrenners die ook in 2011 van de partij waren. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde tourploeg van BMC.

Het gaat om de Duitser Marcus Burghardt, de Amerikaan George Hincapie, de Fransman Amaël Moinard, de Italiaan Manuel Quinziato en de Zwitser Michael Schär.

Nieuw in de ploeg in vergelijking met vorig jaar zijn de Brit Steve Cummings, de Belg Philippe Gilbert en de Amerikaan Tejay van Garderen.

Eerder was al bekend dat de Noor Thor Hushovd, die vorig jaar twee ritten won, niet meedoet in Frankrijk. Hij is herstellende van een virale infectie. 

BMC heeft vanaf de start van de Ronde van Frankrijk op 30 juni in Luik maar één doel: een tweede tourzege voor Evans. De Australiër zelf is vol vertrouwen en vindt dat BMC met een sterker team dan vorig jaar aan de start verschijnt.

''Ik weet nu dat ik kan winnen. Mijn voorbereiding dit jaar is vrijwel dezelfde als de vorige keer'', aldus Evans, die verwacht dat het routeschema dit jaar in zijn voordeel is. Hij verwacht dat de tijdritten zullen zorgen voor de verschillen. ''Maar net als vorig jaar zal ik tijdens de Tour mijn eigen race rijden.''