ARNHEM - Het gerechtshof heeft dinsdag nog geen definitief oordeel gegeven in het hoger beroep tussen de Deense renner Michael Rasmussen en Rabobank. Het hof kwam tot de beslissing van een zogenoemd tussenarrest.

Rabobank krijgt nu van het hof de gelegenheid te bewijzen niet eerder dan 25 juli 2007 te hebben geweten dat Rasmussen onjuiste informatie verstrekte over zijn verblijfplaats in juni 2007.

Volgens Rasmussen was de leiding van het team wél eerder op de hoogte van die informatie.

Rabobank ontsloeg Rasmussen vanwege de achtergehouden informatie op 26 juli 2007. De renner was toen dicht bij de eindzege in de Ronde van Frankrijk.

5,8 miljoen

Rasmussen, die een schadevergoeding van 5,8 miljoen euro eist, was in juni 2007 door de oud-prof Davide Cassani in de Dolomieten gezien.

De nu 38-jarige Deen zou op dat moment in Mexico verblijven. Dat had Rasmussen tegen Rabobank gezegd.

Volgens het team heeft de klimmer op verschillende tijdstippen gelogen over zijn verblijfplaats in juni 2007 en kwamen ze daar pas op 25 juli achter.

Getuigen

Volgens Rasmussen wist Rabobank al op 3 juli 2007 dat de door hem verstrekte informatie aan de internationale wielerunie UCI over zijn verblijfplaats niet klopte.

Rabobank krijgt nu van het hof de mogelijkheid te bewijzen dat dat niet zo is. Zo kan de wielerformatie getuigen oproepen. Datum en tijdstip van een eventuele vervolgzitting zijn nog niet bekend.