HOOFDDORP - Wesley Sneijder zet na de uitschakeling van Oranje op het EK zijn vraagtekens bij het strijdplan van bondscoach Bert van Marwijk. De spelmaker was niet te spreken over zijn plek op de linkerflank.

"We hebben afgeweken van het systeem waar we al jaren mee spelen", legde hij voor de camera van de NOS uit. "Ik heb daar toch hele andere ideeën over, zeker als je kijkt hoe wij begonnen."

De speler van Internazionale keek daarbij primair naar zijn eigen rol. "Ik had het graag anders willen doen, maar ik bepaal niet. Ik begon nu op links. Het was al snel vrij duidelijk dat ik alleen maar achter de back moest aanrennen. Dat is zeg maar niet echt mijn ding."

Sneijder heeft de afgelopen weken naar eigen zeggen veel met Van Marwijk gesproken over het tactisch plan. "Je gaat meedenken, dan ontstaat er een gesprek en zie je de mogelijkheden."

"Je maakt je ondergeschikt aan het elftal. Maar achteraf moet je afvragen of het de juiste keuzes zijn geweest. Ik ben daar nu heel duidelijk in. We kunnen hier wel weer zitten en zeggen dat we leuk begonnen. Maar opeens is het voetbal weer totaal weg."

Toekomst

Volgens Sneijder is er niettemin gewoon een toekomst voor Van Marwijk bij Oranje. "Hij heeft het met ons vier jaar lang geweldig gedaan. Alleen nu lukt het gewoon even niet."

"Jullie krijgen van buitenaf niet alles mee", vervolgde hij. "Wij zitten met elkaar opgesloten. Hij heeft dat heel goed gedaan, interne dingen goed opgelost. Nu is, weliswaar met de staart tussen de benen, kop en weer vooruit gaan."