SILVERSTONE - Jorge Lorenzo heeft zondag de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de MotoGP-klasse gewonnen.

Voor de Yamaha-rijder was het zijn 42e overwinning. Lorenzo, leider in de WK-stand, liet de Australische titelverdediger Casey Stoner achter zich.

Honda-coureur Stoner, die zijn loopbaan na dit seizoen beëindigt, liet zijn teamgenoot Dani Pedrosa uit Spanje net achter zich.

Lorenzo, die afgelopen week een aanbod van Honda afsloeg en in plaats daarvan zijn contract bij Yamaha met twee jaar verlengde, pakte in de elfde ronde de leiding. Hij zag zijn voorsprong daarna gestaag oplopen en reed onbedreigd over de eindstreep.

Lorenzo zei na afloop dat de zege moeizamer was dan het leek. ''Ik heb er van genoten, maar er was veel spanning. Ik wilde geen fouten maken bij het inhalen dus moest ik me af en toe inhouden."

Hij voegde er aan toe dat hij het gevecht met Stoner fantastisch vond. ''We hebben een geweldig seizoen. Meer kunnen we niet vragen."

Moto2

De Spanjaard Pol Espargaro was de sterkste in de Moto2-klasse.

Bij zijn tweede zege van het seizoen liet de Kalex-rijder de thuisrijder Scott Redding achter zich.

De Spanjaard Marc Marquez werd derde waardoor hij de leiding in het klassement veroverde. Marquez passeerde de Zwitser Tom Lüthi die slechts achtste werd.

Espargaró kwam in de WK-stand op gelijke hoogte met Lühti. Het duo heeft zes punten achterstand op leider Marquez.

Moto 3

Maverick Viñales nam met een zege de leiding over in de Moto3-klasse. Hij lost de Duitser Sandro Cortese (KTM) af aan kop, die op het circuit van Silverstone derde werd.

Luis Salom, ook op een KTM, reed achter zijn landgenoot Viñales naar de tweede plaats. Het was voor Hondarijder Viñales de derde zege van dit jaar.

Hij staat met 105 punten bovenaan. Cortese volgt op twee punten.

De Nederlander Jasper Iwema (Honda) kon vanaf de 22e startplek geen potten breken. Hij eindigde met zijn 18e plaats buiten de punten.