HOOFDDORP - Arjen Robben heeft er nog alle vertrouwen in dat Oranje zich zondag tegen Portugal alsnog plaatst voor de kwartfinales. "Maar dan moeten we wel snel op 1-0 komen."

Het Nederlands elftal verloor haar eerste twee duels van Denemarken (0-1) en Duitsland (1-2), maar de equipe van Bert van Marwijk heeft toch nog een kans om door te gaan naar de laatste acht.

Dan dient er met twee goals verschil gewonnen te worden van de Portugezen en moet Duitsland winnen van Denemarken.

Robben ziet het wel gebeuren. ''Ik denk dat je er vol voor moet gaan om zo snel mogelijk op 1-0 te komen. Je móét op voorsprong komen, hoe dan ook. Kom je op achterstand, is het niet meteen inpakken, maar dan wordt het heel moeilijk", aldus de aanvaller tegen OnsOranje.

Ronaldo

Volgens Robben ligt de kracht van de Portugezen voorin. ''Ronaldo en Nani op de flanken. Maar wij moeten goals maken. Volgens mij is dat wel mogelijk. De Denen maken er twee. Duitsland maakt er één. Je krijgt kansen tegen ze. Absoluut. Die moet je maken.‘’

De flankspeler van Bayern Munchen geeft toe nog niet helemaal fris te zijn in zijn hoofd na de recente gebeurtenissen in Duitsland.

''Dat is heel moeilijk. Over de hele situatie zelf kan ik wel een boek schrijven. Er is veel gebeurd. Ik doe er alles aan om hier vol gas te geven. Ik heb twee wedstrijden veel gelopen, maar net niet het verschil kunnen maken.’’

Schijt

Robben hoopt daar tegen Portugal verandering in te brengen. "Je moet overal proberen schijt aan te hebben, maar je bent ook maar een mens. Je hebt ook gevoelens. Dat is niet altijd even makkelijk. Ik wil mezelf later vooral niks kunnen verwijten.

Ik wil alles geven voor het elftal. Je doet gewoon je stinkende best. De situatie is zoals hij is, en daar moet je mee dealen. We moeten grote jongens zijn en opstaan.’'