HOOFDDORP - Glasgow Rangers houdt definitief op te bestaan. Het plan van de Schotse voetbalclub om er weer bovenop te komen is donderdag afgewezen, waardoor de club na bijna 140 jaar verdwijnt. 

Een plan van Glasgow Rangers om met de crediteuren een vrijwillige afbetalingsregeling te treffen is mislukt.

De Britse belastingdienst, een van de grootste crediteuren van de Schotse club, stemt niet in met het plan van de nieuwe eigenaar Charles Green.

Een claim van de belastingdienst leidde in februari tot de financiële problemen voor de club.

In het plan zouden de crediteuren voor iedere euro die de Rangers aan schuld hebben nog maar negen cent terugkrijgen.

Doorstart

Zakenman Green gaat een doorstart maken met de club. Hij moet volgens de overnameovereenkomst het bedrijf Rangers overnemen en de activa opkopen voor 5,5 miljoen pond. De club gaat in de toekomst The Rangers Football Club heten. 

De nieuwe club wordt in eerste instantie drie divisies teruggezet, maar er bestaat nog een kans dat The Rangers FC op het hoogste niveau kan blijven spelen. Voorwaarde daarvan is wel dat zeven clubs uit de Schotse Premier League daarmee akkoord gaan. 

Met het faillissement komt er een einde aan één van de meeste bekende en beladen derby's ter wereld. Het duel met aartsrivaal Celtic, 'The Old Firm', werd in totaal 400 keer gespeeld. Glasgow Rangers is in Schotland recordhouder met 54 landstitels, dat is tevens een wereldrecord.