CHARKOV -  De spelers van het Nederlands elftal hebben nog altijd hoop op het bereiken van de kwartfinales op het EK, de nederlagen tegen Denemarken en Duitsland.

“Ik dacht eigenlijk al dat we uitgeschakeld zouden zijn bij een verlies vanavond”, zei Wesley Sneijder tegen de NOS.

“Winnen, dat was het enige waarmee ik bezig was. Gelukkig hebben we nog steeds een kans, daar moeten we ons aan vasthouden.”

De middenvelder van Internazionale deed een oproep aan de fans. “Hopelijk blijft het volk achter ons staan. Dat is toch wel belangrijk voor ons. Ik wil mijn excuses aanbieden aan alles en iedereen.”

Stekelenburg

Maarten Stekelenburg was zeer teleurgesteld. "Deze komt wel hard aan. Dit is iets waar niemand vanuit is gegaan. We begonnen redelijk goed en uit het niets vallen twee doelpunten. Zij slaan wel toe en wij doen dat niet. Dit is heel teleurstellend, dat lijkt me logisch."

De doelman zag in de tweede helft een beter Oranje. "We hebben alles gegeven, maar het was niet genoeg. De krachten vloeiden ook een beetje weg. Natuurlijk was de stemming in de kleedkamer niet al te best. Toch hebben we nog een kans en daar moeten we dan maar voor gaan."

Robben

Arjen Robben baalde na het teleurstellende optreden van hem en zijn elftal. "Duitsland heeft een goede ploeg, maar niet één die je technisch wegtikt. We gaven zelf het initiatief weg. We moeten strijdbaar blijven. Er is een klein kansje. Daar moet je voor gaan."

Zijn teamgenoten bij Bayern München hebben beloofd dat Duitsland ervoor gaat tegen Denemarken. "Ze hebben me verzekerd dat ze willen winnen. Zelf snel scoren tegen Portugal, dan kan het nog."

"Het is vervelend dat we afhankelijk zijn. We hebben nu gescoord. We moeten van nul naar één naar twee goals gaan. Dan kan het."

Lees alles over het EK op de special van NUsport

Nederland verliest van Duitsland