AMSTERDAM - De vele technische tegenslagen waarmee hij dit seizoen kampt, vormen voor Michael Schumacher geen reden kritiek te uiten op de crew van Mercedes GP.

De 43-jarige Duitser haalde zondag bij de Grand Prix van Canada de finish niet vanwege een hydraulisch probleem aan het DRS-systeem in de achtervleugel van de wagen.

Het was al de vijfde maal dat Schumacher de race niet voltooide. Slechts één keer had hij dat aan zichzelf te wijten.

“Natuurlijk verliep de Grand Prix in Canada teleurstellend. Ik verlies echter niet het vertrouwen in het team. Ik geloof nog steeds dat we iets bijzonders kunnen realiseren bij Mercedes”, laat de zevenvoudig wereldkampioen weten op zijn website.

Schumacher weigert iemand de zwarte piet toe te spelen en heeft er alle vertrouwen in dat het over een kleine twee weken bij de Grand Prix van Europa in Valencia beter zal gaan.

“Waarom zou ik met de vinger gaan wijzen? Incidenten als deze horen bij de autosport. Ik weet zeker dat de jongens in het team er meer moeite mee hebben.”

“Daarom ging ik ook meteen in overleg met de engineers nadat ik zondag uitviel. Ik wilde meteen weten hoe we het de komende race gaan aanpakken.”

In het nieuwe magazine van NUsport staat een verhaal over Michael Schumacher. Het nummer ligt nu in de winkels, is online bestelbaar en ook op de iPad beschikbaar.