LE MANS - Twee Nederlandse autocoureurs rijden dit weekeinde mee in de beroemde 24 Uur van Le Mans. 

Voor Jeroen Bleekemolen wordt het de zevende keer, Yelmer Buurman debuteert in de traditionele race, die voor de tachtigste keer wordt verreden.

Bleekemolen komt evenals vorig jaar met het Zwitserse team Rebellion Racing uit in de eliteklasse van de fabrieksteams LMP1.

Hij bestuurt afwisselend met de Italiaan Andrea Belicchi en de Tsjech Harald Primat een Lola. Bleekemolen eindigde vorig jaar als zesde in de topklasse.

Buurman zit ook achter het stuur van een Lola, maar dan voor het Ierse team Status Grand Prix in de tweede klasse LMP2. De Brit Alexander Sims en de Fransman Romain Ianetta zijn zijn teamgenoten.

Titelverdediger

De kwalificatierace voor de 24 Uur is donderdag, de start zaterdag om 15.00 uur. Titelverdediger is Audi (André Lotteler, Marcel Fässler en Benoit Treluyer).

Peugot, de concurrent van de laatste jaren, is afgehaakt. Toyota is teruggekeerd en vormt vermoedelijk de grootste rivaal voor Audi. ''Ons doel voor de race moet zijn om als eerste auto over de finish te komen achter Audi en Toyota'', zegt Bleekemolen op zijn website.