PARIJS - Rafael Nadal heeft maandag voor de zevende keer Roland Garros op zijn naam geschreven. De Spanjaard versloeg Novak Djokovic in de finale.

Nadal besliste de partij maandag meteen in de vierde set: 6-4 6-3 2-6 7-5.

Het duel werd zondag door het slechte weer gestaakt bij een stand van 2-1 voor Djokovic in de vierde set. Nadal leidde met 2-1 in sets op Court Philippe Chatrier.

De nummer twee van de wereld nam maandag meteen het heft in handen en maakte de break van Djokovic ongedaan.

Bij 5-4 voor Nadal begon het weer flink te regenen in Parijs, maar de spelers besloten in onderling overleg verder te gaan.

Nadal plaatste bij een 6-5 voorsprong de beslissende break omdat Djokovic op matchpoint een dubbele fout sloeg. Hij is nu alleen recordhouder op Roland Garros. Björn Borg bleef steken op zes titels.

Fanatiek

Nadal leek de partij zondag al in drie sets te beslissen. Hij was oppermachtig in de eerste twee bedrijven en nam ook in de derde een 2-0 voorsprong. Djokovic vocht zich echter terug en won acht games op rij.

Een game later was de regen spelbreker in de Franse hoofdstad en besloot de organisatie de eindstrijd een dag later af te maken.

Nadal kwam voor het fanatieke publiek maandag als beste voor de dag en zorgde ervoor dat de gespannen Djokovic zijn serie van vier Grand Slamzeges niet kon voltooien. Hij won eerder Wimbledon, de US Open en de Australian Open.

Nadal pakte voor de zevende keer in acht optredens de titel in Parijs. Hij won het toernooi eerder in 2005, 2006, 2007, 2008, 2010 en 2011.