PARIJS - De finale op Roland Garros tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal zal pas maandag worden uitgespeeld. 

De aanhoudende regenval in Parijs maakt het onmogelijk dat de partij op zondagavond kan worden afgemaakt.

Dat meldde de toenooiorganisatie nadat de finale voor de tweede keer was stilgelegd. Maandag om 13.00 uur wordt de wedstrijd hervat. Titelverdediger Nadal leidt met 2-1 in sets (6-4, 6-3, 2-6). In de vierde set staat Djokovic met 2-1 voor.

Nadal begon zondag voortvarend aan de wedstrijd. Hij wist Djokovic gelijk twee keer te breken en leidde al snel met 3-0. Djokovic vocht zich echter terug en flikte hetzelfde kunstje waardoor de stand weer gelijk werd getrokken: 3-3.

De Serviër kon die lijn niet doortrekken en verloor vervolgens zijn eigen servicegame. Nadal gaf het hierna niet meer uit handen en sleepte de eerste set vrij simpel binnen: 6-4.

Waarschuwing

In de tweede set ging het in eerste instantie gelijk op, maar Nadal wist Djokovic bij een stand van 3-3 opnieuw te breken. De Serviër verloor vervolgens zijn zelfbeheersing en sloeg zijn eigen bankje aan gort. Hij kreeg daarvoor een waarschuwing van de scheidsrechter.

Nadal behield zijn eigen game, waarna het begon te regenen in Parijs. Het duel tussen de nummer één en twee van de wereld werd ruim een half uur onderbroken. Nadal leidde op dat moment met 6-4 en 5-3.

Na de onderbreking sleepte Nadal de set direct binnen op de service van Djokovic (6-3) en hij begon de derde set ijzersterk. Binnen een mum van tijd stond het 2-0 en het leek een kwestie van tijd dat hij zijn eindzege kon veiligstellen.

Djokovic gaf zich echter nog niet gewonnen. Hij won liefst acht games op rij. De derde set schreef Djokovic overtuigend op zijn naam (6-2) en hij nam een 2-0 voorsprong in de vierde set. Bij een 2-1 stand begon het opnieuw te regenen in Parijs.

Recordboeken

Beide spelers kunnen bij winst in de recordboeken komen. Nadal kan voor de zevende keer Roland Garros op zijn naam schrijven, waarmee hij het record van Björn Borg verbreekt.

Djokovic heeft met winst in Parijs vier Grand Slams op rij gewonnen. Eerder dit jaar was hij de sterkste bij de Australian Open.

In het vorige seizoen schreef hij de laatste twee Grand Slams op zijn naam (Wimbledon en de US Open). Alleen de Australiër Rod Laver presteerde dit in het verleden. In 1962 als amateur en in 1969 als prof.