HOOFDDORP - Arantxa Rus heeft dankzij het bereiken van de achtste finales op Roland Garros een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst.

De speelster uit Monster verruilt de 88e voor de 71e plaats op de nieuwe WTA-ranking. Rus verloor vorige week van Kaia Kanepi in de vierde ronde op het Parijse gravel.

Michaëlla Krajicek zakt van de 73e naar de 79e plek als gevolg van haar uitschakeling in de eerste ronde op het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar.

Kiki Bertens struikelde eveneens over de eerste horde op Garros, maar omdat zij geen punten te verdedigen had op dat toernooi, stijgt ze van 91 naar 85.

Maria Sjarapova onttroont dankzij haar eindzege in Parijs Victoria Azarenka als wereldranglijstaanvoerster. Agnieszka Radwanska staat derde, voor Petra Kvitova en Samantha Stosur.

Na Li duikelde van de zevende naar de elfde plek. De Chinese verloor dit jaar als titelverdedigster in de vierde ronde in Parijs.

De ranglijst bij de mannen wordt pas bekend na de finale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic op Garros. De partij zal maandag worden hervat omdat de aanhoudende regen het spelen zondag lange tijd onmogelijk maakte.