CHARKOV - Bert van Marwijk heeft teleurgesteld gereageerd op de nederlaag van Nederland tegen Denemarken (0-1). "Als je zoveel kansen krijgt, dan moet je er wel een inschieten."

De bondscoach van Oranje zag een dominerend Nederlands elftal. "Toen die goal viel waren die Denen nog niet eens in de buurt van de goal geweest. We hebben heel veel kansen gehad. We hebben alles geprobeerd", laat hij weten tegenover de NOS.

"We hebben hen gedwongen om lange ballen te spelen, daardoor vallen er gaten tussen de linies en dan loop je te veel. Het was erg benauwd en dan moet je daar rekening meehouden. Als je voelt dat de krachten wegvloeien dan moet je je spel daarop aanpassen."

Hands

"We hebben super aanvallend gespeeld, dat heeft ons ook veel kracht gekost. En als klap op de vuurpijl kent de scheidsrechter niet een zuivere strafschop toe. Dat was gewoon hands", aldus Van Marwijk, die positief blijft.

"Je voelt gewoon dat je zo'n wedstrijd kunt winnen. We hebben lang geduld gehad. Als je ons iets kwalijk kan nemen is dat we geen kansen afmaken."

Woensdag speelt het Nederlands elftal de tweede groepswedstrijd tegen Duitsland. "Het is simpel nu: we moeten gewoon van Duitsland winnen. Ik wil me er nog lang niet bij neerleggen. Ik heb geen zin om negatief te denken. Dat weiger ik", besluit hij.

Lees alles over het EK op de special van NUsport

Oranje onderuit tegen Denemarken