PARIJS - Maria Sjarapova heeft voor het eerst in haar carrière Roland Garros gewonnen. In de finale versloeg ze Sara Errani in twee sets: 6-3, 6-2. Sjarapova heeft nu alle Grand Slams één keer gewonnen.

Sjarapova maakt de laatste weken een sterke indruk. Op het gravel van Parijs bereikte ze soepel haar eerste finaleplaats op Roland Garros. Alleen in de vierde ronde, tegen Klara Zakopalova, moest ze een set afstaan.

In de eindstrijd wist Sjarapova Errani in de tweede game al te breken. Ze behield haar eigen servicegames waardoor ze in de eerste set eigenlijk geen problemen kende met de Italiaanse.

De 25-jarige Russin liep al snel uit naar een 4-0 voorsprong, waarna ze toch ietwat verzwakte. Errani brak op haar beurt de service van Sjarapova, kwam terug tot 4-2, maar ze kon niet doordrukken en verloor de eerste set met 6-3. Sjarapova won de set door haar derde setpoint te benutten.

Dubbelspel

Errani, die vrijdag samen met Roberta Vinci de eindzege in het dubbelspel wist te grijpen, begon erg zwak aan de tweede set. Ze behield niet haar service en keek zodoende gelijk al tegen een achterstand aan.

Errani brak Sjarapova nog wel bij een 4-1 achterstand, maar de Russische reageerde telkens met sterke returns op de zwakke service van Errani.

Sjarapova gaf zodoende haar voorsprong niet meer uit handen en wist de tweede set uiteindelijk met ruime cijfers te winnen: 6-2. De wedstrijd was binnen bij haar derde matchpoint.

Nummer één

Sjarapova was door het bereiken van de finale al de nieuwe nummer één van de wereld. De eindzege in Parijs was haar vierde Grand Slam-overwinning. Eerder won ze al Wimbledon (2004), de US Open (2006) en de Australian Open (2008).

Zondag staat de mannenfinale op het programma. Zesvoudig Roland Garros-winnaar Rafael Nadal treft de nummer één van de wereld Novak Djokovic, die op zijn beurt nog nooit Roland Garros won.