AMSTERDAM - Alberto Contador rijdt ook na zijn dopingschorsing voor Saxo Bank. Dat maakt de Deense wielerploeg vrijdag bekend. De Spanjaard tekent een contract voor de rest van 2012 en de drie seizoenen erna. 

Contador keert op 5 augustus terug in het peloton. Dan zit zijn dopingschorsing van twee jaar erop.

De afgelopen tijd werd Contador met diverse teams in verband gebracht. Onder meer Omega Pharma-Quick-Step zou hem een miljoenenaanbod hebben gedaan. Teambaas Bjarne Riis is daardoor blij met de terugkeer van zijn kopman.

"Tijdens de afgelopen twee lange jaren hebben we Alberto gesteund, dus heb ik lang uitgekeken naar het moment waarop ik zijn terugkeer kon aankondigen. Nu kunnen we ons weer richten op het bouwen van een team voor de komende jaren."

Steun

Contador zelf noemt de beslissing voor Saxo Bank makkelijk. "Mijn eerste prioriteit was het om weer bij het team aan te sluiten en met Bjarne Riis en de rest van het team te werken. De steun die ik van hen kreeg in een moeilijke periode was buitengewoon."

Bij Contador werd tijdens de Tour de France van 2010 clenbuterol in zijn bloed aangetroffen. De Spanjaard weet dit aan vervuild vlees, maar het CAS achtte dat begin dit jaar niet afdoende bewezen.

Het sportarbitragehof legde Contado daardoor een schorsing met terugwerkende kracht van twee jaar op. Hij raakte onder andere zijn tourzege in 2010 en de girowinst van vorig jaar kwijt.