HOOFDDORP - John Terry acht zichzelf fit voor het duel met Frankrijk, dat maandag op het programma staat. De verdediger van Engeland is hersteld van een hamstringblessure.

Terry liep de kwetsuur op in de oefenwedstrijd tegen België (1-0 winst). "Ik ben fit en heb vandaag weer getraind", zegt de voormalig aanvoerder van Engeland tegenover The Guardian.

Terry is rechtsbenig, maar speelt normaliter links centraal in de verdediging in het nationale team en bij zijn club Chelsea.

Nu Gary Cahill het EK moet laten schieten vanwege een kaakblessure, schuift de 31-jarige Terry waarschijnlijk naar de rechterkant.

"Ik ben blij dat ik aan de rechterkant kan gaan spelen", laat hij weten. Terry zal achterin waarschijnlijk vergezeld worden door Joleon Lescott.

Defoe

Alleen Jermain Defoe ontbreekt nog in de selectie van Engeland. De aanvaller van Tottenham Hotspur reisde woensdag terug naar Engeland vanwege het overlijden van zijn vader.

Bondscoach Roy Hodgson zag eerder al onder andere Gareth Barry en Frank Lampard afhaken met blessures. Wayne Rooney mist de eerste twee groepsduels wegens een schorsing.

Maandag begint het duel tussen Frankrijk en Engeland in het Oekraïnse Donetsk om 18.00 uur.