HOOFDDORP - Lewis Hamilton beslist mogelijk pas aan het einde van het seizoen of hij zijn aflopende contract bij McLaren zal verlengen.

“Ik ben nog niets eens begonnen met de besprekingen”, vertelde de wereldkampioen van 2008 donderdag aan journalisten aan de vooravond van de Canadese Grand Prix. “De tijd ontbreekt gewoon. Ik heb onderschat hoe druk het dit jaar zou worden.”

“Het kampioenschap is voor mij nu belangrijker dan contractzaken. Of ik pas na het seizoen beslis over mijn toekomst? Dat is goed mogelijk.”

Onlangs meldden Britse media dat McLaren het jaarsalaris van Hamilton wil verhogen van achttien miljoen naar 25 miljoen euro. De 27-jarige Engelsman werd in zijn puberteit al opgenomen in het opleidingsprogramma van de renstal.

Hamilton, die in het kampioenschap momenteel de vierde plaats bezet, wordt in verband gebracht met Red Bull Racing en Ferrari.

“Ik denk daar niet eens aan. Het enige wat telt is het huidige seizoen. Ik heb genoeg mensen om me heen die met andere zaken bezig zijn.”