OSLO - Sprinter Usain Bolt heeft donderdag tijdens de Bislett Games in Oslo het sprintduel met Asafa Powell in zijn voordeel beslecht.

De Jamaicaanse wereldrecordhouder (9.58) kwam onder niet ideale omstandigheden toch nog tot 9,79 seconden.

Zijn landgenoot Powell finishte als tweede in 9,85.

Bolt en Powell gelden als de topfavorieten voor de olympische sprint in Londen in augustus. Bolt, drievoudig olympisch kampioen, bleef donderdag net iets boven zijn beste seizoenstijd van 9,76.

''Ik heb genoten. De uitvoering was prima'' zei de 25-jarige Bolt, die als gewoonlijk pas in de laatste meters zijn topsnelheid bereikte.

Powell was tevreden over zijn optreden. ''Het was een prachtige race. Ik deed mee tot 85 meter, toen raakte mijn benen vermoeid.''

Pearson

Een beste jaarprestatie was er onder anderen voor Sally Pearson op de 100 meter horden. De wereldkampioene uit Australië won in 12,49. De traditionele 'dream mile' in Oslo leverde een zege op voor de Keniaan Asbel Kiprop in 3.49,22.

Monique Jansen presteerde matig bij het discuswerpen. De Nederlandse atlete, die meedoet aan de Olympische Spelen, kwam in Oslo tot een afstand van 56,61, goed voor de zevende plaats.