PARIJS - Maria Sjarapova is op overtuigende wijze voor het eerst in haar carrière doorgedrongen tot de finale van Roland Garros. De Russische nummer twee van de wereld rekende in twee sets af met Petra Kvitova: 6-3 en 6-3.

De als zesde geplaatste Australische ging in drie sets onderuit: 7-5, 1-6 en 6-3. Errani stond nog nooit in de finale van een Grand Slam-toernooi.

Ze verloor bovendien haar vijf vorige ontmoetingen met Stosur. Deze keer nam Errani op de juiste momenten het initiatief.

In het slot van de eerste set brak ze door de service van Stosur en benutte haar eerste setpunt. Haar ervaren tegenstandster, al eens finaliste in Parijs, kwam sterk terug in het tweede bedrijf waarin Errani kansloos was.

De nummer 21 van de plaatsingslijst leek haar krachten gespaard te hebben voor de derde set. Ze stond snel op een 3-0 voorsprong, maar zag Stosur meteen terugkomen tot 3-3.

Op dat moment haalde Errani het beste in haar naar boven. Ze ging goed om met de moeilijke weersomstandigheden en sleepte na ruim twee uur de partij binnen.

Errani staat samen met haar landgenote Roberta Vinci ook al in de eindstrijd van het dubbelspel.