KOLBERG - De Deense bondscoach Morten Olsen verwacht een loodzware opgave voor zijn ploeg zaterdag in de eerste EK-wedstrijd tegen Oranje.

''Natuurlijk is het Nederlands elftal favoriet, maar dat wil niet zeggen dat wij bij voorbaat al de handdoek in de ring werpen. We willen het kansje dat we hebben, met beide handen aangrijpen'', zei Olsen donderdag.

Volgens de oud-trainer van Ajax heeft Denemarken een tikkeltje geluk nodig. ''Tegen Nederland misschien nog wel meer dan tegen de andere tegenstanders in de groep."

"Een gunstige beslissing van de scheidsrechter, een blessure bij hen, een bal die net binnenkant paal binnenvalt. Daar moeten we op hopen.''

De Denen zonder blessurezorgen toe naar de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Olsen heeft een volledig fitte selectie tot zijn beschikking.

Christian Eriksen kampte onlangs met liesklachten, maar de middenvelder van Ajax is daarvan hersteld. Olsen moet onder de lat een beroep doen op Stephan Andersen, omdat eerste keus Thomas Sörensen vanwege een rugblessure niet in actie kan komen op het EK.

Bij Oranje kan Joris Mathijsen vanwege een hamstringkwetsuur niet meedoen.