PARIJS - David Ferrer heeft zich woensdagavond ten koste van Andy Murray een plekje verschaft in de halve finales van Roland Garros. De Spanjaard was met 6-4, 6-7, 6-3 en 6-2 te sterk voor de Brit.

De zesvoudig kampioen en nummer twee van de wereld neemt het bij de laatste vier op tegen David Ferrer of Andy Murray.

Nadal verloor in Parijs tot dusver nog geen set en daar kwam woensdag geen verandering in. De linkshandige Spanjaard had twee uur en 42 minuten nodig tegen zijn landgenoot, die tot woensdag ook nog geen set had weggegeven.

Almagro sneuvelde net als in 2008 en 2010 in de kwartfinales op Roland Garros, maar kon Nadal wel aardig partij bieden.

De 26-jarige kreeg liefst vier mogelijkheden om de service van zijn landgenoot te breken, maar wist er niet een te benutten. Daarnaast sloeg hij liefst 44 onnodige fouten, tegenover zestien van Nadal.

Losing streak

Almagro, nummer dertien op de ATP-ranglijst, ontdeed zich eerder nog van onder anderen Janko Tipsarevic en Marcos Baghdatis. Zijn 'losing streak' tegen Nadal kon hij echter niet stoppen, Almagro won nog nooit van Nadal.

Laatstgenoemde boekte en passant zijn vijftigste zege op Roland Garros, tegenover slechts één nederlaag. 'Rafa' beëindige de partij is stijl; met zijn tiende ace.