HOOFDDORP - Joost Reijns is na vierenhalve maand weer gezond verklaard. De zwemmer is na zijn laatste operatie compleet genezen van teelbalkanker.

Reijns meldt dinsdag op Twitter dat het verwijderde weefsel goedaardig was. “Vier chemokuren, twee operaties, 4,5 maand verder en weer gezond.”

De 25-jarige specialist op de vrije slag gaat zich de komende jaren richten op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janiero.

Ook zijn coach Martin Truijens is blij met het goede nieuws. ''We kunnen nu weer plannen richting de toekomst maken.''

Opvoeren

Reijns was alweer aan het zwemmen, maar moest twee weken geleden nog een operatie ondergaan. ''We moesten daar toch nog rekening mee houden, maar nu kunnen we de trainingen langzaam opvoeren.''

Door zijn ziekte kon Reijns zich niet kwalificeren voor de Spelen in Londen. Zijn eerste grote doel wordt nu de wereldtitelstrijd volgend jaar in Barcelona.

''Ik denk dat dit een haalbaar doel is. Natuurlijk is het een aanslag geweest op zijn lichaam, maar het heeft me verbaasd wat hij alweer kan. Dat valt absoluut niet tegen. Ik ga ervan uit dat hij volgend jaar zomer zeker weer op niveau kan zijn'', aldus Truijens.