KRAKAU - Joris Mathijsen is dinsdag voorzichtig aangesloten bij de groepstraining van het Nederlands elftal.

De verdediger begon aan het eerste deel van de oefensessie in het Reymana-stadion van Krakau. Hij liet het afsluitende positiespel nog aan zich voorbij gaan.

''Het gaat goed met Joris'', zei bondscoach Bert van Marwijk. ''Het is de bedoeling dat hij woensdag op de training voor zeventig procent wordt belast."

"Als dat ook goed gaat, moet hij donderdag en vrijdag voor de volle honderd procent oefenen. Op die manier hopen we dat hij zaterdag het eerste duel op het EK met de Denen kan spelen.''

Positief

Mathijsen verrekte anderhalve week geleden een hamstring tijdens een oefenduel met Bulgarije. Hij miste daardoor de laatste twee duels met Slowakije en Noord-Ierland. De verdediger van Malaga is positief over zijn herstel.

''Tegen de Denen ben ik er gewoon bij'', zei hij zaterdag na afloop van het duel met de Noord-Ieren. ''Reken maar.''

Heitinga

John Heitinga nam als enige international niet deel aan de training. De verdediger zat een half uurtje op een hometrainer en bekeek zijn ploeggenoten vervolgens vanuit de dug-out.

''Maar er is niets aan de hand hoor'', verklaarde hij. ''Ik heb een druk seizoen gehad en veel gespeeld. Daarom neem ik nu af en toe een beetje rust. Vanavond trainen we hier weer en dan ben ik er gewoon bij.''