SÃO PAULO - Als het aan Douglas ligt, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld. Dat vertelt de verdediger in het nieuwe NUsport-magazine.

“Ik heb vijf jaar mijn best gedaan voor de club, heb alles gewonnen, de titel, de beker. Het is tijd voor een volgende stap”, zegt de verdediger, wiens contract in Enschede medio 2013 afloopt.

Dit voorjaar kwam naar buiten dat Ajax de speler van FC Twente graag zou willen hebben. Maar een overstap naar Amsterdam ziet Douglas niet zitten. “Ik heb persoonlijk contact gehad met Ajax en meteen gezegd dat ik geen interesse heb.”

“Ik wil naar het buitenland, ben de eredivisie ontgroeid. Ik merkte dit jaar dat het me soms iets te makkelijk afging, dan ga je fouten maken. Ik wil elke week getest worden.”

Newcastle United

Zijn naam werd al in verband gebracht met Newcastle United, maar volgens de genaturaliseerde Nederlander zijn er nog andere gegadigden.

“Vijf clubs hebben interesse, daar zit een grotere club tussen dan Newcastle. Ik kan er nog niks over zeggen, maar ik hoop straks vanuit Brazilië naar mijn nieuwe club te reizen.”

In het nieuwe magazine van NUsport staat het volledige interview met Douglas