HOOFDDORP - Chelsea heeft zich verzekerd van de diensten van Eden Hazard. De Londense Champions League-winnaar is met Lille tot een akkoord gekomen over de transfer van de 21-jarige Belg.

Door Jitse Bos

Hazard werd het maandag persoonlijk eens met Chelsea en hij slaagde tevens voor de medische keuring.

De details van het contract zijn niet bekendgemaakt. Naar verluidt maakt Chelsea veertig miljoen euro over aan Lille. Hazard is na Fernando Torres (59 miljoen) de duurste aankoop in de geschiedenis van Chelsea.

De veertig miljoen verbreekt ook het Franse Ligue 1-record van Didier Drogba, die acht jaar geleden voor 36 miljoen euro van Olympique Marseille naar 'The Blues' verhuisde.

Prachtige club

"Ik ben blij dat ik eindelijk kan gaan spelen, het is een prachtige club en ik kan niet wachten om te beginnen", liet Hazard na zijn medische keuring optekenen op de officiële website van Chelsea.

Hij wordt de vierde Belg bij de club, naast Thibaut Courtois, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne. Hazard is na Marko Marin de tweede belangrijke aankoop voor het volgende seizoen.

Beste speler

De Belgische international speelde sinds 2007 bij Lille. Hazard werd de afgelopen twee seizoenen in Frankrijk uitgeroepen tot beste speler. Hij scoorde afgelopen jaargang twintig keer in 38 competitieduels. Hij gaf ook zestien assists.

Als groot talent stond de middenvelder in de belangstelling van diverse Europese topclubs, waaronder Manchester United en Manchester City. Hij had eerder al bekend gemaakt sowieso naar Engeland te verhuizen.