NEWPORT - Golfer Joost Luiten is zondag de titel in het Wales Open net misgelopen. Dewi-Claire Schreefel eindigde bij de Ladies Open in Vlaardingen net buiten het podium.

De Thai Thongchai Jaidee was op de winderige en natte baan van The Celtic Manor Resort iets koelbloediger en won de hoofdprijs van 300.000 euro.

Luiten leverde in de vierde ronde evenals Jaidee een kaart in met 72 slagen, één boven par, en kwam uit op een totaal van 279 (-5). De 26-jarige Bleiswijker moest de tweede plaats delen met drie andere spelers.

Winnaar Jaidee profiteerde van een straf die Ross Fisher kreeg. De Engelsman bedreigde evenals Luiten de koppositie van de Thai, maar kreeg een strafbal wegens te langzaam spelen. Tot twee keer toe overschreed hij de limiet van veertig seconden. De 42-jarige Jaidee boekte zijn vijfde zege op de Europese Tour.

Balen

Tim Sluiter, die drie dagen lang bovenin het klassement meedraaide, verspeelde zondag een goede eindklassering door een ronde van 77 slagen. Hij eindigde als 18e. Maarten Lafeber en Reinier Saxton kwamen niet verder dan de 48e plaats.

Luiten, die stijgt naar de veertigste plek in het Europese geldklassement, was na afloop teleurgesteld. "Zoveel kansen om te winnen krijg je niet en als je dan net mis grijpt, dan duurt het wel even voor je niet meer baalt." Een putt van twee meter stond tussen hem en een play-off met de uiteindelijke winnaar Jaidee.

"Dat die putt op achttien links van de hole eindigde, dat kon helemaal niet. Mijn caddie Martin en ik zagen 'm echt van links naar rechts breken en ik sloeg de bal dan ook exact zoals ik wilde. Maar de bal was recht en bleef recht."

Luiten laat de Nordea Masters van volgende week aan zich voorbij gaan. "Ik speel twee weken niet. Het BMW International Open wordt mijn volgende toernooi."