HOOFDDORP - Lionel Messi heeft Argentinië zaterdagavond (plaatselijke tijd) aan een ruime zege op Ecuador geholpen. De aanvaller van FC Barcelona was in het met 4-0 gewonnen wk-kwalificatieduel betrokken bij drie doelpunten.

Bondscoach Alejandro Sabella posteerde naast Messi ook Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín voorin en alle drie de aanvallers wisten te scoren.

Agüero brak de score na twintig minuten open, na voorbereidend werk van Messi en Angel Di Maria. Higuaín verdubbelde al snel de marge en twee minuten later gooide Messi de wedstrijd in het slot.

Di Maria zorgde voor het slotakkoord door ook nog de 4-0 te maken.

Uruguay kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Venezuela. Diego Forlan zette de halve finalist van het afgelopen WK na een half uur op voorsprong, maar Jose Rondon bezorgde Venezuela vijf minuten voor tijd een punt.

Chili wist wel te winnen. Charles Aranguiz en Arturo Vidal waren de doelpuntenmakers in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Bolivia.

Door de winst staat Chili nu tweede in de poule voor kwalificatie voor het WK in Brazilië. De Chilenen hebben na vijf duels tien punten, een minder dan koploper Argentinië.