AMSTERDAM - Jetro Willems en Ron Vlaar beginnen zaterdagavond om 20.00 uur in de Arena met het Nederlands elftal aan de vriendschappelijke interland tegen Noord-Ierland.

Linskback Willems krijgt van bondscoach Bert van Marwijk de voorkeur boven Stijn Schaars.

Ron Vlaar mag de geblesseerde Joris Mathijsen in het centrum van de defensie vervangen. Van Marwijk koppelde woensdag nog Wilfred Bouma aan centrumverdediger John Heitinga.

Van Marwijk wil wat sneller spel zien van zijn formatie dan in de voorgaande duels. ''De opbouw moet sneller'', zei de keuzeheer. ''We hebben daar de kwaliteit voor. Met creatieve spelers aan de zijkanten moet dat lukken.''

Op zijn keuzes ging hij niet uitgebreid in. Als linksback krijgt de jonge Jetro Willems opnieuw een kans. ''Hij heeft het de vorige keer goed gedaan."

"Maar ook Stijn Schaars deed het, gezien de omstandigheden, naar behoren. De één is jong, de ander van origine geen back. Maar we weten al langer dan we hier een probleem hebben.''

Opstelling: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Vlaar, Willems; Van Bommel, Nigel de Jong; Robben, Sneijder, Afellay; Van Persie.