HOOFDDORP - President Luca Di Montezemolo van Ferrari vindt dat Sergio Perez eerst meer ervaring op moet doen om in aanmerking te komen voor een stoeltje bij de 'Scuderia'.

De 22-jarige Mexicaan van Sauber, die deel uitmaakt van het opleidingsprogramma van Ferrari, wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar de Italiaanse renstal.

Daar zou hij in 2013, of wellicht al in 2012, de tegenvallend presterende Felipe Massa moeten aflossen als teammaat van Fernando Alonso.

“Perez is een goede coureur, maar om voor Ferrari uit te komen heb je simpelweg meer ervaring nodig”, laat Di Montezemolo weten aan Reuters.

“Hij moet ook over een lange periode goede uitslagen rijden. Perez is een grote belofte, maar hij is nog niet rijp genoeg.”

Begin dit seizoen maakte Perez grote indruk door achter Fernando Alonso als tweede te finishen in de Grand Prix van Maleisië.

Na zes races bezet hij in het kampioenschap de tiende plaats.

Massa

Di Montezemolo ontkende dat er al een beslissing is genomen over de toekomst van Massa, die een aflopend contract heeft.

“Dat doen we nooit tijdens de eerste seizoenshelft. Ik verwacht wel van hem dat hij beter presteert. In Monaco ging het al goed; het hele weekeinde behoorde hij tot de vijf snelste coureurs. Hopelijk gaat hij zo door.”