PARIJS - Francesca Schiavone is zaterdag verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van Roland Garros. De Amerikaanse Varvara Lepchenko was in drie sets te sterk: 6-3, 3-6 en 6-8.

In de beginfase was Schiavone dominant, maar naarmate het duel vorderde kreeg de Italiaanse het steeds moeilijker tegen Lepchenko, de nummer 61 van de wereld.

In het derde bedrijf gaf Schiavone een break voorsprong uit handen. Lepchenko verzuimde eerst nog het duel uit te serveren, maar sloeg in de veertiende game alsnog toe.

Schiavone pakte in 2010 de titel in Parijs en verloor vorig jaar de finale van Na Li.

Lepchenko, geboren in Oezbekistan maar beschikkend over een Amerikaans paspoort, verraste eerder met de uitschakeling van de Servische Jelena Jankovic.

Kvitova

De 26-jarige Lepchenko ontmoet in de volgende ronde Petra Kvitova, die eerder op de dag de Russin Nina Bratchikova met 6-2, 4-6 en 6-1 versloeg.

De Tsjechische nummer vier van de plaatsingslijst was zaterdag in drie sets te sterk voor de Russin Nina Bratchikova: 6-2, 4-6 en 6-1.

Ze herstelde zich bijtijds van een mindere fase in de tweede set.

Kvitova liet eerder in het toernooi tegen Ashleigh Barty (6-1, 6-2) en Urszula Radwanska (6-1, 6-3) twee keer geen set liggen.

De Tsjechische is bezig aan haar vierde optreden op Garros. Verder dan de vierde ronde kwam ze nog nooit.

Sjarapova

Maria Sjarapova blijft in de race voor haar eerste eindzege op Roland Garros. Zaterdag rekende de 25-jarige Russin zeer overtuigend af met de Chinese Shuai Peng: 6-2 en 6-1.

Sjarapova nam binnen een mum van tijd een 3-0 voorsprong. Peng kwam terug tot 3-2, maar daarna had ze weinig meer in te brengen op het Court Philippe Chartier.

Pas nadat de Russin zeven games achter elkaar had gewonnen, pakte Peng weer een game. Het bleek uitstel van executie te zijn.

Sjarapova kruist in de vierde ronde de degens met Klara Zakopalova. De Tsjechische ontdeed zich in twee sets van de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova: 6-3 en 7-5.

Li

Na Li bereikte eveneens de vierde ronde. De titelverdedigster uit China knokte zich tegen de Amerikaanse Christina McHale terug van een 1-0 achterstand in sets.

Li trok met 3-6, 6-2 en 6-1 aan het langste eind tegen de speelster die in de eerste ronde verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Bertens.

In de volgende ronde stuit Li op Yaroslava Shvedova uit Kazachstan.

Zij won in twee sets (6-4 en 7-5) van de Spaanse Carla Suarez Navarro.

Lees alles over Roland Garros op de special van NUsport

Schiavone uitgeschakeld